Locatie Zaal
Datum do 06 okt'22
Zaal open 20:00
Aanvang 21:00
Genre Jazz / Soul / Funk

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Dans Dans is terug! Amper een jaar na de release van hun veelgeprezen album ‘Zink’, zijn we heel blij om nieuw werk van dit onnavolgbare trio te delen. Na een album release en een opeenvolgende tournee die door de pandemie in het water viel, bedachten de jongens van Dans Dans dat het creëren van nieuwe muziek de beste uitweg zou zijn uit de impasse. Na het horen van de eerste resultaten kunnen we niet anders dan hen gelijk te geven.

Eerste single ‘Wolk’ is een aanstekelijke en bedwelmende, subtiel melancholische instrumental met een tijdloze melodie en een zwoele groove. Wolk is even luchtig als diep, zwevend tussen hemel en aarde, weifelend tussen ochtendlicht en schemering. De track heeft dat kenmerkende Dans Dans-gitaarthema, dit keer meesterlijk gecombineerd met een lome groove. Conclusie: alweer een instant crush, perfect voor de verzengende zomerdagen die eraan zitten te komen.

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Met al vier langspelers (‘Dans Dans’, ‘I/II’, ‘3’ en ‘Sand’), twee live-registraties (één 10 inch en een cassette) onder de arm en memorabele concerten op o.a. North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim, bouwt Dans Dans met Zink, het vijfde studio-album, onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum. Ze bewijzen ook nu weer, schijnbaar achteloos, waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.