Locatie Zaal
Datum za 13 apr'19
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Koop een kaartje voor Black Box Revelation + The Germans en krijg € 5,00 korting op je aankopen tijdens Record Store Day (13 april) bij Platenzaak De Waterput! Deze actie geldt ook voor mensen die een ticket hebben gekocht ?

Record Store Day 2019 vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april. De mooiste dag van het jaar voor elke muziekliefhebber. Deze dag sluit je natuurlijk af met een pak goeie muziek. En óf we dat hebben. Belgen Black Box Revelation en The Germans verzorgen dé afterparty van Record Store Day. En natuurlijk zorgen de DJ’s van platenzaak De Waterput voor de muzikale omlijsting.

Wat zou in godsnaam de volgende geniale stap van Black Box Revelation zijn na een muzikaal avontuur van bijna tien jaar, drie albums vol krachtvoer en een handvol radio hits, na het platspelen van prestigieuze podia in binnen- en buitenland, een opwindende tour door de US, het opduiken van hun muziek in tv-series als Sons of Anarchy en True Blood en een gastoptreden in dé talkshow David Letterman’s Late Show? Gewoon een steengoed nieuw album afleveren. ‘Tattooed Smiles’ is de langspeler die Jan Paternoster & Dries Van Dijck enkel hier en nu konden schrijven. Het werd een krachtige & emotionele plaat, die de brute schoonheid van hun heimat Brussel omarmt. Daarbij verliezen ze uiteraard hun onnavolgbare sound en gevoel voor old-school Amerikaanse blues niet uit het oog.

Het ongrijpbare Belgische kwintet The Germans weet zich sinds 2002 staande te houden op het slappe koord tussen aangenaam banaal en vervelend experimenteel. Op 1 maart komt de vijfde plaat uit van The Germans. Na 4 jaar wachten is ‘Sexuality’ rauw en nonchalant, maar ook warm en exotisch. Primitieve percussie, aftandse gitaren, piano, Hammond, clavinet en analoge synths spelen een hoofdrol in dit vochtig bolwerk van psych, funk, easy-listening, ambient, pop, cocktail jazz en musique concrète. Einstürzende Neubauten meets Tito Puente.

VRIENT VAN T

Ben jij een muziekliefhebber, hou je ervan om nieuwe bands te ontdekken en ga je graag naar Gebouw-T? Word dan VrienT van T! Voor een bedrag per jaar ontvang je een persoonlijke T-Card waarmee je profiteert van leuke kortingen en aanbiedingen, zoals korting op tickets voor dé afterparty van Record Store Day! Klik hier voor meer informatie.