Locatie Zaal
Datum vr 22 mrt'24
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Genre Blues / Americana
Tickets:
Voorverkoop € 15.00
Deurticket € 18.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Bergse Blues Route is terug! Dit jaar zal het weer barsten van het blues talent in de Bergse binnenstad. Op vrijdagavond 22 maart is het tijd voor de Bluesroute, georganiseerd door Stichting Live@Zoom en Gebouw-T. Je kaartje geeft recht op een polsbandje waarmee je toegang hebt tot alle cafés én Gebouw-T. Deelnemende kroegen zijn: Provoosthuis, Rock en Blues Café Die 2, Grand Café de Grote Slok, ’t Groene Paard, O’Carolans Irish Pub, Schenklokaal Prins Heerlijk en Café De Kaai. De opening is om 20.00 uur in Gebouw-T met een optreden van Leif de Leeuw Band. Tot 22.30 uur krijg je bij het scannen van je ticket een bandje. 

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’.

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat. De band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China.

Nadat de band in 2018 en 2019 een Allman Brothers tribute tour heeft gespeeld door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden. Een formatie met twee drummers, hammond, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, met een lekker seventies tintje. Voor de liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Warren Haynes, Gov’t Mule en Derek and the Dominos is het een ‘must’ om een optreden van de Leif de Leeuw Band te gaan zien.

De volledige line-up:

Luther’s – Provoosthuis
Sugar Mama – Die Twee
The Blue Hogs – Prins Heerlijk
Jan de Bruijn Duo – Groene Paard
Big Bo – O’Carolans Irish Pub
Little Hat – De Grote Slok
99 1/2 – De Kaai