Locatie Zaal
Datum zo 01 okt'23
Zaal open 14:00
Aanvang 14:30
Genre Blues / Americana
Tickets:
Early bird € 16.00
VrienT van T € 16.00
Voorverkoop € 18.00
Deurticket € 20.00
Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe
koop tickets
koop tickets

Stichting Live@Zoom organiseert het 14e Bergs Bluesfestival in Gebouw-T met een prachtige line-up: Krissy Matthews (UK), Gumbo Kings en Bas Paardekooper.

Krissy Matthews Band (UK)
Krissy Matthews is geboren in 1992 en heeft een Engelse vader en een Noorse moeder. Op zijn achtste verjaardag krijgt hij een elektrische gitaar en dat bleek het perfecte instrument te zijn voor Matthews. Hij bleek een snelle leerling te zijn en kreeg het op twaalfjarige leeftijd voor elkaar om twee nummers mee te mogen spelen met blueslegende John Mayall. Sindsdien is Matthews niet meer te stoppen en speelt hij sinds 2015, naast zijn solo werk, in de band The Hamburg Blues Band. Matthews heeft  een reputatie opgebouwd als één van de meest unieke blues-rock gitaristen die de 21ste eeuw heeft voortgebracht. De Krissy Matthews band deelde al eerder de affiche met o.a. Toto,  Gregg Allman, Joe Bonamassa, Joe Satriani en Beth Hart. In augustus 2021 bracht Krissy het album “Pizza Man Blues” uit. Alle nummers zijn geïnspireerd door de lockdown periode van de corona pandemie. De Krissy Matthews band zal zorgen voor een geweldig afsluitend optreden om nooit te vergeten op deze 14e editie van ons festival.

Gumbo Kings
De Gumbo Kings zijn een 5-koppige band die de groove van New Orleans combineren met ruige deltablues en de melodie van soul uit het oude Memphis. De jonge groep doorgewinterde muzikanten laat met hun eerste EP “In The Dark” echt hun eigen visie horen op hun geliefde Soul en Rhythm ’n Blues. Gumbo is een gerecht uit New Orleans en omstreken. Belangrijkste kenmerk: het is een mengelmoes van ingrediënten en smaken. Pittig is het zeker. Zo ook de muziek van de Gumbo Kings! De roots van de band liggen onder andere in de rockabillybluesband Sugarboy and The Sinners, maar de Gumbo Kings tappen uit een ander muzikaal vaatje. Stil staan of zitten is onmogelijk met de aanstekelijke ritmische en dynamische klanken van deze rasartiesten. Ze gaan Gebouw T plat spelen, zeker en vast!

Bas Paardekooper
Op de eerste editie van ons festival in 2009 was Bas Paardekooper van de partij met The Blue Crew en speelde toen ’t Zwijnshoofd plat. Nu zal Bas solo in de foyer twee akoestische sets spelen. Geïnspireerd door Steve Ray Vaughan, Walter Trout en Jimi Hendrix kan zijn stijl het best omschreven worden als Amerikaanse Blues-Rock. Het repertoire is gevarieerd en een lust voor het oor. Alle composities zijn zelf gemaakt en vormen een perfecte basis voor het spectaculaire en verrassende gitaargeluid van Bas Paardekooper.