Locatie Bergen op Zoom
Datum zo 02 okt'22
Zaal open 14:30
Aanvang 15:00
Genre Blues / Americana

DIT EVENEMENT IS AFGELOPEN.

Stichting Live@Zoom organiseert het 13e Bergs Bluesfestival in Gebouw-T met een prachtige line-up: Aynsley Lister, The Strikes en Ralph de Jongh.

Tijdschema
14:30 – deuren open
15:00 – Ralph de Jongh (café)
15:30 – The Strikes (zaal)
16:45 – Ralph de Jongh (café)
17:15 – Aynsley Lister (zaal)
18:45 – verwacht einde

Aynsley Lister
Eén van de populairste hedendaagse bluesgitaristen van het Verenigd Koninkrijk – velen beschouwen hem als één van de beste ter wereld. Zijn unieke op blues gebaseerde rock en eigentijdse songs, raken hart en ziel. Of hij nu gepassioneerd zijn eigen materiaal schrijft en opneemt of het publiek betovert tijdens zijn liveshows, één ding is overduidelijk: muziek zit in zijn DNA en vloeit uit zijn vingertoppen als oorstrelend gitaargeluid. Met meer dan 100.000 verkochte albums, veel lovende kritieken en jaren van spraakmakende tours, spreekt Lister’s cv voor zich en bevestigt het zijn positie als toonaangevend artiest van Britse met blues doordrenkte muziek. Het is duidelijk dat Aynsley is geboren als muzikant. Als kind werd hij gehypnotiseerd door de oude gitaar van zijn vader en op achtjarige leeftijd kreeg hij eindelijk zijn eigen gitaar. Op het moment dat hij die eerste gitaar vasthield, was de uitkomst onvermijdelijk; hij zou gitarist worden. Gezegend met de coolste vader van de stad, die regelmatig Hendrix, Cream, Fleetwood Mac en een hele reeks betoverende blues voor zijn betoverde zoon draaide, leerde Aynsley zichzelf spelen met meedogenloze toewijding en een vroegrijp oor, urenlang bezig met het kopiëren van zijn favoriete platen en artiesten. Peter Green, Albert King, Clapton en Kossoff waren niet alleen zijn helden; zij werden zijn leraren.

The Strikes
Speelt de blues zoals die gespeeld moet worden, met zanger / mondharmonicaspeler Big Pete (ook te horen op talloze opnamen van beroemde bluesgrootheden), gitarist Sjors Nederlof, bassist Roelof Klijn en drummer Jody van Ooijen. Hun blueshelden en inspiratiebronnen worden niet slechts slapjes geïmiteerd maar op eigen manier vertolkt. Zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan! Hij is een alom gewaardeerd artiest in de nationale en internationale top blues scene en is te horen op vele opnames van bekende en beroemde bluesgrootheden. Gitarist Sjors Nederlof heeft na avonturen met o.a. King Mo gekozen voor een rustig bestaan en trad op wanneer hij daar zin in had. Hij begeleide diverse artiesten waar onder Hook Herrera. Maar nu heeft hij besloten de “rust” vaarwel te zeggen en zich weer te storten in het geweld van the Strikes. Bassist Roelof Klijn heeft een lange, lange lijst aan artiesten die hij heeft begeleid tijdens optredens in binnen en buitenland. En dan is er nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen. Een graag geziene en gevraagde muzikant in vele bands. Je zou kunnen zeggen “met wie heeft hij niet gespeeld”. Niet zo gek trouwens! Wie “shuffelt” er nu beter dan Jody! We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!! Luister nog maar eens naar hun debuutalbum “Bathroom Acoustics”.

Ralph de Jongh
Is zeer waarschijnlijk één van de hardst werkende songwriters van Nederland. Een hard werkende songwriter die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. Vorig jaar bracht hij nog een dubbelaar uit en eerder dit jaar drie cd’s met 40 nieuwe, eigen nummers. De lovende recensies met vijf sterren vlogen ‘m om de oren. Originele en authentieke muziek rechtstreeks vanuit het hart. Dat voel je, dat beleef je en dat vergeet je nooit meer. “Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool.