21 januari 2022

De T-Strijd gaat weer beginnen

‘De winnaar is MAZZY!!’, wauw wat een editie van de T-Strijd vorig jaar. Ondanks allerlei covid-19 maatregelen kon de finale toch doorgaan mét live publiek. Het betekende een groot feest, geweldige optredens en een mooie winnaar. Een editie waarin voor het eerst ook een HipHop act meedeed in de finale en hoe! Tijd om de strijd van Bergen op Zoom nog wat extra jus te geven. Even dat beetje extra spicy gevoel. De T-strijd van 2022 belooft een waar spektakel te worden, mede door de nieuwe opzet. 

De T-Strijd is altijd een ware contest geweest tussen bands en artiesten uit West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Bands die al bij de voorrondes alles gaven om maar in die finale te komen en kans te maken op gave prijzen in de finale. Maar ook om ervaring op te doen, als band een stapje vooruit te komen en aan de wereld te laten zien dat ze er aan komen. Dit is iets wat blijft, iets wat belangrijk is. Desondanks is de opzet een beetje veranderd. De prijzen blijven, de inzet moet nog steeds getoond worden en het visitekaartje dat op het podium wordt gegeven moet goed zijn. Veranderd is dat de voorrondes nu uit drie genres bestaan en de finale is veranderd naar een showcase. De deelnemers zijn verdeeld over de genres Pop en Alternative, HipHop en Urban en Rock en Metal. Elke voorronde gaat één winnaar leveren voor de showcase, waar dan nog 1 publiekslieveling zich bijvoegt. Wil je meer info? Check onze T-Strijd pagina.

Dat de opzet is veranderd komt mede door de diversiteit aan genres, bands en artiesten. Bekijk het speelveld van dit jaar maar, legio aan bands en artiesten hadden zich aangemeld. Uiteindelijk zijn er 12 bands en artiesten gekozen die de strijd in de voorrondes met elkaar aan mogen gaan. Benieuwd naar wie er mee doen? De eerste voorronde staat gepland op vrijdag 11 februari met het genre Pop en Alternative. Het vervolg is er op vrijdag 18 februari (Rock en Metal) en op zaterdag 19 februari is de voorronde van HipHop en Urban. Wie ga jij supporten?

De belangen zijn groot en dan niet alleen voor de bands/artiesten, maar ook voor jou. Gaat jouw favoriete band/artiest naar de showcase? Volg alles via de Facebook of Instagram van de T-Strijd en blijf natuurlijk onze site in de gaten houden. En zoals altijd zal het radioprogramma T-On-Air aandacht geven aan de strijders van deze wedstrijd. Volg het elke vrijdagavond (21-23 uur) live via ZuidWestFM.