16 september 2021

Business Club lid Toon: ‘Waarom heb ik dat niet eerder gedaan of initiatief genomen?’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Toon (Antonio) van Gastel…..dat tussen haakjes is voor intimi en tot die kring hoor je al gauw in mijn omgeving. De foto is gemaakt in wat ooit het kantoortje thuis was…..in Corona-tijd onder het mom van “Als wij niet naar het café kunnen komt het café maar naar ons” omgetoverd. En zeg nou eerlijk: zit je liever op kantoor of in de kroeg?

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
Vrijwilliger is een groot woord als ik hoor, zie en lees van wat andere vrijwilligers doen dan is mijn rol heel beperkt voor mijn gevoel…..maar dat is de vraag niet….antwoord is dan 2018

Welke functie als vrijwilliger heb je?
Ik ben lid van de Business Club Werkgroep. Destijds werd mij gevraagd om eens een vergadering bij te wonen, dat vond ik al een eer. Ik had geen idee wat mij te wachten stond maar na een meer dan warm welkom was de keuze niet zo moeilijk om te blijven! Alle lof overigens ook naar de medeleden!

Waar luister je het liefst naar?
Ik ben een echte oude (ondertussen ook al letterlijk) hardrocker maar in de loop jaren ook veel andere genres gaan waarderen. Vroeger thuis had ik het altijd zo hard aan staan dan mijn zusje uit de bovenliggende kamer die liedjes zong zonder te weten welke het waren…..en ze was ook niet van de hardrock.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Wat houd de business club van Gebouw-T eigenlijk in?
We werken aan de naamsbekendheid, participatie en betrokkenheid van het bedrijfsleven bij Gebouw-T. Wij bruisen van de creativiteit en ideeën, het ene is al wat verder uitgewerkt dan het andere en sommige zijn al gerealiseerd. Ik noem er een paar: PubQuiz, top40 BCClub, BC Talks, T-Lab, live streaming bedrijven, BC netwerkbijeenkomsten enzovoorts! Alles laagdrempelig en daar waar mogelijk in combinatie met bestaande activiteiten. Nieuwe initiatieven en ideeën zijn ook van harte welkom! 

En wat doe je als lid van de business club werkgroep?
Bij het bovengenoemde meedenken, organiseren en promoten. We vergaderen al naar gelang het nodig is qua frequentie en zijn zelfs al tot een heuse jaarkalender gekomen voor de activiteiten. Geen geheimzinnig torentjes-overleg hoor, gewoon in Gebouw T.

via GIPHY

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Zoals gezegd, ik werd destijds gevraagd. Op zo’n moment denk je bij jezelf ‘Waarom heb ik dat niet eerder gedaan of initiatief genomen?’. Het mede uitdragen van alles waar Gebouw T voor staat, verdere betrokkenheid bedrijfsleven en uiteraard netwerk uitbreiden op een laagdrempelige manier. Dat laatste moet je breed zien hoor: gewoon lekker nieuwe mensen leren kennen in een wel hele leuke entourage. 

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Als je iets vrijwillig doet, voelt dat bepaald niet als werken. Sociale betrokkenheid zit nou eenmaal in mij. Als ik iemand op wat voor gebied dan ook kan helpen, dan zal ik dat doen. Organiseren en creativiteit zitten ook in mijn genen!

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T? Waarom?
Het is geweldig om met al die enthousiaste mensen om je heen Gebouw T verder op de kaart te zetten, elkaar te ontmoeten en vooral ook hele leuke avonden te beleven. Iedere rol hoe klein of groot dan ook is belangrijk. Het is echt heerlijk om te ervaren hoe iedereen met elkaar omgaat en respect heeft voor elkaar.  En met muziek als bindende factor…hoewel ik geen noot kan lezen en volgens iedereen niet de maat kan houden (wat ik zelf niet in de gaten heb) kan ik zo genieten van muziek of een tijdens concert lekker uit mijn dak gaan.

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T?
Tsja…als je weinig weet kun je veel leren zeg ik altijd maar tegen mijzelf. Eigenlijk teveel om op te noemen maar met name wat er achter schermen allemaal bij komt kijken om welk event dan ook tot een succes te maken. Alles moet dan kloppen. Wat er op technisch gebied allemaal mogelijk is. Zo gaaf om te zien dat Gebouw T heel veel meer is dan alleen een “concertgebouw”, er gebeurd echt heel veel meer, indrukwekkend. 

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T heb meegemaakt?
Het is vanaf de opening één groot hoogtepunt, voor ieder wat wils. Ik heb het gevoel bij een groot concert te zijn maar je staat zo dicht op het podium, hoeft niet op schermen te kijken en kunt de artiesten bijna aanraken…heerlijk is dat . En (ook niet onbelangrijk) je bent ook zo bij de bar en na afloop zo thuis of voor de after-party in de stad. Enkele toppers waren voor mij: Y&T, alle 666-concerten, Mothers Finest, Uriah Heep, Voltage en de Animals. Nog heel memorabel voor mij: 25-5-2017 op de T….heerlijk weer, oa 666 en nog nooit zoveel mensen op mijn verjaardag gehad. Ik had er zelf een stuk of 30 gevraagd… wat een hoop mensen kwamen er op die verjaardag af zeg… En wat niet onvermeld mag blijven: die gave jubileum T Shirts!

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Als je iets kunt doen of bijdragen aan iets wat tot je grootste hobby’s behoort op welke manier of welke wijze dan ook…dan is er eigenlijk toch maar één keuze. Beter dat dan achteraf denken dat je ooit de mogelijkheid had en een kans hebt laten lopen. Als je dan in zo’n warm bad komt, dan ga je daar niet meer uit. Iedereen kan wel iets bijdragen en het is echt zo leuk hoe iedereen met elkaar omgaat dus als je dit leest: we zien je binnenkort toch?

 

Zelf vrijwilliger worden? Of misschien wel lid van de Business Club?
Vrijwilliger:
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Floor direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.

Business Club
De Business Club van Gebouw-T is groeiende, maar ook jij pas er nog gewoon bij. Jij als muziekliefhebber, die graag de diverse concerten bezoek en tegelijk ook wat extra aandacht voor je bedrijf wil. Interesse? Stuur dan een mail naar bc@gebouw-t.nl en we vertellen dan tot in de details wat lid van de business club kan betekenen voor jou