Bewaar je ticket, geniet later

FAQ

Update 17-02-2021

Waarom de ticketregeling?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele branche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact, die ontstaat door de maatregelen omtrent het coronavirus, in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken, zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector. Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar.

Hoe werkt de ticketregeling bij een verplaatst concert?
Als een evenement van Gebouw-T wordt verplaatst binnen 26 maanden na de oorspronkelijke datum, dan blijft je ticket gewoon geldig voor het verplaatste evenement. Kun je niet op de vervangende datum, dan krijg je je aankoopbedrag (inclusief servicekosten) terug in de vorm van een voucher. Deze voucher kun je besteden bij Gebouw-T aan een evenement met een vergelijkbare ticketprijs. De voucher 24 maanden geldig.

Hoe werkt de ticketregeling bij afgelaste evenementen?
Kon een evenement niet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen 13 maanden en moest het worden afgelast, dan krijg je je geld – inclusief servicekosten – terug in de vorm van een voucher. Deze voucher kun je besteden bij Gebouw-T aan een evenement met een vergelijkbare ticketprijs. Je ontvangt de voucher binnen een maand nadat je je keuze aan ons per e-mail hebt doorgegeven. De voucher is vanaf uitgifte 24 maanden geldig.

Hoe lang is mijn voucher geldig?
Je kunt het tegoed 24 maanden na uitgifte gebruiken om een ticket te kopen voor een ander evenement van Gebouw-T. Als je uiteindelijk je voucher niet hebt gebruikt en de termijn is verlopen, kun je het bedrag terugkrijgen.

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?
Als je je voucher niet kunt gebruiken, heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een afgelast evenement is.

  • Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden.
  • Bij afgelasting is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: poppodia kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt.

Kan ik een donatie doen?
Graag zelfs! Je kunt ervoor kiezen om je ticket volledig te doneren of een gedeelte van de ticketprijs aan ons te geven. Natuurlijk zijn vrije donaties ook mogelijk. Zo support je Gebouw-T en alle betrokken zzp’ers die het juist nu zo hard nodig hebben.