6 maart 2023

Benefiet voor Turkije en Syrië haalt € 3.555,55 euro op

Op zondag 5 maart vond in Gebouw-T het benefiet plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, vandaag precies een maand geleden. Een bedrag van € 3.555,55 werd opgehaald uit ticketinkomsten, vrije donaties en de horecawinst. Dit bedrag wordt geschonken aan Giro555.

In de middag werd onder leiding van (dans)leraar Volkan Tasdan van House of Marqeez in de zaal van Gebouw-T een dansmarathon gehouden met ook zangoptredens door Soundhouse Academy. Het enthousiasme van alle kinderen zorgde al voor een vroeg hoogtepunt. Heerlijke Turkse hapjes werden verzorgd door Elita Catering.

’s Avonds had de Bergse muzikant Kubilay Kaya een prachtig divers muziekprogramma samengesteld. Presentatie lag in handen van Sinem Kavus en Sidar Toksöz. Indie rockband Tape Toy opende de avond met daarna een indrukwekkend a capella optreden van Naaz. Actrice en zangeres Meral Polat volgde onder begeleiding van gitarist Jannes van Kaam. Selin & Pelin Karar deden samen een voordracht die bij iedereen voor kippenvel zorgde. Kubilay Kaya speelde zelf ook een paar liedjes, evenals rockband Bongloard. De talentvolle singer-songwriter Nienke Dingemans maakte veel indruk. Na de bekendmaking van het eindbedrag en overhandiging aan raadsleden Alperen Yilmaz, Selin Karar en Aydin Akkaya mocht Ciao Lucifer de avond afsluiten.

Dank aan iedereen die haar of zijn steentje heeft bijgedragen ❤️