11 mei 2023

Barhoofd vrijwilliger Corien:’De optredens en reuring die dit met zich meebrengt maakt het gewoon ontzettend leuk om te doen’

In de rubriek ‘Vrijwillige Verhalen’ laten we onze vrijwilligers aan het woord. Waarom zijn zij vrijwilliger geworden bij Gebouw-T en wat is het meeste vette wat ze hebben meegemaakt in T? Alles komt aan bod.

Hé vrijwilliger, wat is je naam?
Corien van der Weele

Sinds wanneer ben je vrijwilliger?
Maart 2013

Welke functie als vrijwilliger heb je?
In de eerste jaren heb ik vaak als barhoofd gewerkt. Tegenwoordig vind ik het vooral leuk om de hospitality dienst te doen en de band te ontvangen ’s middags.

Waar luister je het liefst naar?
Zelf luister ik graag naar Rock en Nederlandstalig.

————————————————————————————————————————————————————————————

Waarom heb je ervoor gekozen bij juist bij Gebouw-T vrijwilliger te worden?
Na mijn scheiding vond ik het leuk om mij sociaal of maatschappelijk in te zetten binnen mijn eigen stad. Ik kwam toen al snel uit bij Gebouw T. De sfeer rondom de optredens en reuring die dit met zich meebrengt maakt het gewoon ontzettend leuk om te doen. Je leert veel mensen kennen in een leuke omgeving. En gaandeweg pak je heel wat optredens mee!

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?
Je bent lekker bezig en doet daarbij ook nog eens goed werk om zoiets als een poppodium in je eigen stad te kunnen laten draaien.

 

Wat vind jij het leukste aan werken bij Gebouw-T?
Je leert veel verschillende mensen kennen. Naast de collega-vrijwilligers ook de mensen van techniek en licht en natuurlijk de band zelf maak je bij een hospitalitydienst van dichtbij mee.

Wat heb je geleerd in jouw tijd als vrijwilliger bij Gebouw-T
Goed leren tappen, toen er nog geen automaat was, hahaha

Wat is het gaafste dat je bij Gebouw-T hebt meegemaakt?
Het is alweer wat jaren geleden maar dat ik Spike van Di-rect heb opgehaald van het station voor het optreden in gebouw T. Toch leuk zo iemand naast je in de auto.

Wat zou je mensen mee willen geven die nog twijfelen om vrijwilliger te worden?
Gewoon doen, er zijn genoeg verschillende functies om te doen dus er is altijd wel iets wat bij je past.

 

Zelf vrijwilliger worden?
Bij Gebouw-T zijn wij op zoek naar jou! Ben jij iemand die van muziek een glimlach krijgt van oor tot oor en houd je ook van gezelligheid? Misschien is vrijwilliger bij Gebouw-T worden wel iets voor jou. Neem vrijblijvend contact op om informatie op te vragen of bekijk de pagina over vrijwilliger worden bij Gebouw-T. Kan je niet wachten? Dan mag je Naomi direct een WhatsApp sturen met jouw vragen, 06 – 10 05 43 42.